Translate

onsdag 12 mars 2014

Min Åsikt

I två dagar har jag försökt få ihop ett inlägg om åsikter.. Men jag har så mycket åsikter om åsikter att det lätt blir rörigt..
Folk har en jävla massa åsikter... Men allt för ofta blir det en fråga om rätt eller fel, och har du fel är du ofta även ful, dum i huvudet och borde bara försvinna.
Hårda ord används ofta i sociala medier.. Framför allt mellan folk som inte ens känner varann. Jag blir ibland rädd över hur mycket idioter det finns i detta samhälle.. Idioter på det sätt att de tror sig ha rätt i allt och rätten att i ord uttrycka sig på de mest avskyvärda sätt (personangrepp)
Åsikter är frågan om tycke, smak och har alltså bara med ens personliga tankegångar att göra. En åsikt kan aldrig vara fel.. Men den kan vara urbota korkad. Varför stänger så många av hjärnan och bara fokuserar på att få rätt och vara bäst.
Alla har rätt till sin egen åsikt men är man öppen för att lyssna så hamnar rätt ofta någonstans mittemellan. Båda blir klokare.
Kritiskt tänkande är något som kanske borde läras ut i skolan. Vi kan få tag i information så lätt och från så många olika håll idag att det blivit viktigare än någonsin att läsa mellan raderna och kolla upp mer än en informationskälla.. Finns så mycket på nätet som inte är sant. det är rena lögner eller värsta, halvsanningar.
Ha en åsikt är bra men fastna inte. Inget är svart eller vitt.. Gråskalan är enorm. Blanda inte ihop åsikt med fakta. Kunskap är BÄST

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar